Javne akcije

Performans “Živim život bez nasilja”

1. lipnja 2011.g. s početkom u 10.00 sati pored Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik u organizaciji udruge Ardura Šibenik i Policijske uprave šibensko-kninske učenici Srednje strukovne DSCN1255 škole iz Šibenika su izveli performans na temu nasilja. Srednjoškolci su članovi dramske grupe koju vode članice udruge.

Učenici su uz prigodne plakate koje su sami osmislili i izradili i „zamrznute“ slike nasilja našim sugrađanima skrenuli pozornost na obiteljsko nasilje, nasilje među mladima i mobing. Kontakt policajac Policijske uprave Šibenik je građanima dijelio letke o sprječavanju nasilja iz već pokrenute akcije MUP-a RH pod nazivom „ Živim život bez nasilja“ uz upute kome se obratiti i što poduzeti u slučaju saznanja za bilo koji oblik nasilja.

Galerija fotografija

Dan ružičastih majica

DAN RUŽIČASTIH MAJICA – obilježen 22.02.2017. godine u Šibeniku u javnoj akciji Udruge Ardura

Akcijom ružičastih majica upozoravamo kako svako peto dijete trpi nasilje od strane svojih vršnjaka.

Akcija je osmišljena u suradnji s učenicama Ekonomske škole iz Šibenika, koje su izvele zamrznuti prizor nasilja u centru grada. Volonteri su za vrijeme akcije dijelili letke građanima i građankama, kako bi upozorili na problem nasilja među djecom i mladima.

Nakon javne akcije, održan je skeč na temu nasilja i rasprava na istu temu s učenicima osnovne škole. Akcija se provodi u okviru projekta “Lokalne priče:put prema ljudskim pravima”, čiji je nositelj Mreža mladih Hrvatske, a MoSt partnerska organizacija. Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Galerija fotografija