PREDAVANJA

Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, 18. travnja 2013.godine, Udruga Ardura je organizirala predavanje “Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?!”. Predavači su bili: psihologinje Anela Čulav i Tatjana Ninić, pedagoginja Zorana Vrbičić, policijska inspektorica Meri Božić i odgajateljica Danijela Ćaleta.

Odgoj djece prema radu Jespera Juula

12. studenog 2013.g. Danijela Ćaleta održala je predavanje o odgoju djece prema radu Jespera Juula. Jesper Juul poznat je po uspostavljanju novih paradigmi u odgoju i njegovi su glavni ciljevi inspirirati, pomoći i pružiti podršku roditeljima i profesionalcima kako bi se osiguralo da novi naraštaji djece odrastu u društveno i mentalno zdrave pojedince, nudeći alternativnu mnogim nasilnim i štetnim postupcima kojima su djeca i mladi bili izloženi u prošlosti, a dio njih i u sadašnjosti.

Kako reći NE mirne savjesti

Danijela Ćaleta , voditeljica seminara Family lab-a održala je predavanje u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 29.04.2014.g. predavanje na temu odnosa u obitelji, važnosti postavljanja granica i odgoju djece.

Hura idemo jesti

U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića 14. travnja 2015.g. Danijela Ćaleta odgajateljica i voditeljica „Familylab inspirativnih seminara“ održala je predavanje o prehrani djece i odnosu roditelja prema djeci i njihovoj prehrani.

Marko Ferek „Hiperaktivni sanjari u školi“

U Gradskoj vijećnici Marko Ferek održao je predavanje 21.listopada 2016.g. Predavanje je obuhvatilo osobno iskustvo predavača koji je za vrijeme školovanja doživio dosta neuspjeha koji su doveli do gubitka samopouzdanja. Nakon toga su opisane karakteristike hiperaktivnih sanjara, prepoznavanje kvaliteta takvih ljudi, popratne simptome i funkcionalnost obrazovnog sustava.