ŠKOLA ZA RODITELJE

Projekt Škola za roditelje je preventivno, edukativnog karaktera. Uključuje interaktivne radionica za grupe roditelja na kojima se obrađuju različiti sadržaji sa svrhom unaprjeđenja roditeljskih vještina. Radionice traju dva sata i održavaju se jednom tjedno.

Ciklus može biti od 5 do 8 radionica. Prijave traju čitavu godinu, a škola se održava dva ili tri puta godišnje. Otvorena je za sve motivirane roditelje koji žele naučiti više o svom odnosu s djetetom, o adekvatnoj komunikaciji i boljim obiteljskim odnosima, za roditelje koji imaju poteškoća u odnosu prema djetetu, ali i za one koji tek planiraju biti roditelji i žele naučiti nešto više prije ove važne životne uloge.

Teme koje se obrađuju odnose se na komunikaciju u obitelji, obiteljska pravila, roditeljski stilovi, usmjeravanje ponašanja djece, potrebe djece i roditelja, ali i teme koje zanimaju same sudionike škole. Projekt Škole za roditelje provodi se samostalno (u organizaciji Udruge Ardura), ali i u partnerstvu s Centrom Sirius iz Zagreba u sklopu projekta Zdravo odrastanje, te u partnerstvu sa Udrugom Plavi telefon na njihovom projektu Škole za roditelje.