Završeni projekti

Bajkovnica

Bajkovnica je projekt namijenjen djeci, kojemu je svrha stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju, razvijanje glumačkih i govorničkih sposobnosti, jačanje samopouzdanja i samopoštovanja, obogaćivanje rječnika i poticanje mašte.

Korisnici su djeca vrtićke dobi i djeca nižih razreda osnovne škole, a aktivnosti su uključivale čitanje maštovitih, edukativnih bajki i priča na način da starija djeca (osnovna škola) čitaju mlađima (vrtićka dob).

Bajkovnica se održavala tijekom 2013.g., a voditeljica je Danijela Ćaleta.

Uređenje dječjeg igrališta Bioci

Kroz natječaj INA Zeleni pojas Udruga Ardura dobila je sponzorstvo INA-e za uređenje dječjeg igrališta Bioci.

Projekt je završen u lipnju 2016.g., a rezultirao je ne samo kupovinom novih igrala za dječje igralište Bioci (klackalica, njihalica na oprugu i vrtuljak),

već i rekonstrukcijom igrala i uređenjem okoliša dječjeg igrališta od strane Grada Šibenika.

        

Voditeljica projekta je Zagorka Stančić.

Udomitelj za 5

Projekt Udomitelj za 5 je nastao u partnerskoj suradnji Udruge Ardura i Centra za socijalnu skrb Šibenik, a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je usmjeren na podršku i osnaživanje postojećih udomiteljskih obitelji na području Šibensko-kninske županije.

Aktivnosti na projektu su edukacija stručnih radnika, psihoedukativne radionice za udomiteljske obitelji na području Šibensko-kninske županije, individualno savjetovanje za udomitelje, izlet za udomitelje i udomljenu djecu i promocija udomiteljstva u javnosti.

Projekt se provodio tijekom 2015/2016.godine.